top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Emotivna sjećanja i počast žrtvama Domovinskog rata

Piše: Tvrtko Sesar, 6.a



18.studenog cijela Hrvatska se zajedno s cijelim svijetom prisjetila teških trenutaka iz Domovinskog rata i odala počast hrabrim žrtvama Vukovara i Škabrnje. Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, koji se ujedno i obilježava kao Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, bio je dan dubokog poštovanja prema onima koji su dali svoje živote za slobodu i neovisnost domovine.


Osnovna škola Odra svojim je učenicima, roditeljima, starateljima i mještanima pružila snažno iskustvo dubokog poštovanja i sjećanja tijekom svečanog obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata. Na dan 17. studenog, škola je posvetila vrijeme odavanju počasti hrabrim pojedincima koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske.

Učenici su pripremili prigodne radove i likovne izraze kako bi izrazili svoje poštovanje prema herojima Domovinskog rata. U holu škole postavljeni su učenički likovni radovi i pisma zahvale herojima rata.


Središnja svečanost održana je u školskom dvorištu, gdje su se okupili učitelji, učenici, roditelji te mještani. Nakon himne slijedili su prigodni govori ravnatelja i učitelja, a učenici su recitirali stihove posvećene hrabrima koji su dali svoje živote za slobodu.

Posebna pozornost posvećena je paljenju lampiona ispred škole. Učenici su s poštovanjem i ozbiljnošću pristupili ovom činu, što je dodatno naglasilo važnost ovog memorijalnog trenutka.


Ovim svečanim obilježavanjem Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Osnovna škola Odra nije samo odala počast poginulima, već je i potaknula učenike na promišljanje o važnosti mira, tolerancije i zajedništva u suvremenom društvu.

7 views0 comments
bottom of page