top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Književni susret sa Željkom Horvat-Vukelja

Piše: Leona Fučkala


S velikim veseljem smo ponovno ugostili Željku Horvat–Vukelja, nadaleko poznatu dječju spisateljicu koja je dugo godina bila urednica popularnog dječjeg časopisa Modra lasta, a danas objavljuje svoje slikopriče u Smibu. 



Književni je susret školska knjižničarka organizirala na sam Fašnik, 25. veljače za učenike 1. i 2. razreda. Vesela i duhovita Željka oživljavala je likove iz svojih priča koje su učenici s velikom pozornošću pratili. Obučeni u razne likove iz filmova, crtića, stripova i života, Željka je odlično spojila sa svojim pričama.

Odabrala je priču o šumskim životinjama koja je nosila vrlo znakovitu poruku– zašto je važno ići u školu. Jedan mali ježić Žinko činio je sve da ne ide u školu. Samo se htio igrati, a ne učiti. Međutim, svi njegovi prijatelji su išli u školu i nije se imao s kim igrati. Kako su prijatelji tu da nam kažu što je dobro, tako su i malom ježiću pokazali da je škola vrlo važna, a može biti i zabavno mjesto.

S velikom pozornošću i zanimanjem pratili su svaku sljedeću priču i sudjelovali u istoj. Oživljavajući priče o instrumentima, svi su zajedno i zapjevali. Sat je proletio u tren oka, a Željka, kao prava bivša učiteljica, svakome je na kraju dala ocjenu– za znanje, zalaganje i lijepo ponašanje. Pogodite koju ocjenu su dobili naši mališani?



30 views0 comments
bottom of page