top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Lutke su došetale u našu školu

Piše: Timon Kelemen, 7.b

U ponedjeljak, 13.11. posjetila nas je Jadranka Čunčić - Bandov sa svojom veselom skupinom u šarenim vrećama. Njezine svestrane lutke razveselile su tog dana učenike prvih, drugih i trećih razreda.


Jadranka Čunčić-Bandov je hrvatska dječja književnica i autorica je mnogih igrokaza koji su objavljeni u čitankama, priručnicima, zbornicima i časopisima za djecu. Zbirka “Igre sa zmajevima” uvrštena je u lektiru za četvrti razred osnovne škole.

Još od studentskih dana bila je aktivno angažirana u lutkarskom kazalištu Kvak kroz glumu, animaciju i pisanje lutkarskih igrokaza.  Danas djeluje kao samostalna umjetnica gdje igrokaze iz svojih knjiga predstavlja djeci kroz lutkarske kolaž predstave.

Učenici prvih, drugih i trećih razreda imali su priliku upoznati ovu zanimljivu književnicu na književnom susretu u školi koji je organizirala knjižničarka Julija Dujić. Gošća je ovom prilikom pokazala djeci kako se lutke za igrokaze mogu napraviti od raznih predmeta i materijala koje svatko ima u svom domu: kuhače, zdjelice, podmetači, tikve, čačkalice... Izvela niz kratkih lutkarskih kolaž - predstava u kojima su svi prisutni uživali.

7 views0 comments
bottom of page