top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Ponos Osnovne škole Odra: Učenice osvojile 1. mjesto u natjecanju u Šahu

Piše: Matej Peharec, 6.a

Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u šahu 2023. godine odvijalo se u Poreču u studenom.



U sjajnoj šahovskoj partiji, učenice Osnovne škole Odra su zabljesnule osvajanjem prvog mjesta na prestižnom natjecanju, a ovaj izuzetan uspjeh zasigurno će ostati urezan u povijest školskog šaha. Mentor koji je odigrao ključnu ulogu u njihovom uspjehu je učitelj TZK-a Krešimir Tomaško.


Na natjecanju sudjelovale su učenice Lucija Fiolić, Ivana Fiolić, Petra Medoš, Ana Predović i Vjeka Vidra i kao ekipa šahistica iz Osnovne škole Odra nisu samo odnijele pobjedu, već su i pokazale iznimnu taktičku vještinu i strateško razmišljanje koje su stekle pod vodstvom mentora Krešimira Tomaška.


Mentor Tomaško, s dugogodišnjim iskustvom u šahu, posvetio je vrijeme i trud učenicama kako bi razvile svoje šahovske vještine. Njegova stručnost, strpljenje i podrška bile su ključne u pripremama za natjecanje.


Na dan natjecanja, ekipa Osnovne škole Odra pokazala je iznimnu koncentraciju, hrabrost i sportski duh. U svakoj partiji su primijenile stečeno znanje, čime su ostavile snažan dojam na suparničke ekipe. Njihova upornost i međusobna podrška također su doprinijele ovom iznimnom uspjehu.


Nakon nekoliko izazovnih rundi, učenice su saznale da su osvojile prvo mjesto, što je rezultiralo ponosom u njihovoj školi i zajednici. Ovaj trijumf ne samo da potvrđuje šahovske vještine učenica, već i ističe važnost sportskog duha, timskog rada i požrtvovnosti.


Osnovna škola Odra ponosna je na postignuće svojih učenica, a mentor Krešimir Tomaško dobio je zasluženu pohvalu za svoj izniman doprinos njihovom šahovskom uspjehu. Ova pobjeda svakako će inspirirati nove generacije šahista u školi i doprinijeti popularizaciji šaha kao intelektualnog i izazovnog sporta.




9 views0 comments
bottom of page