top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

SafeCycle4Kids (Erasmus+ program u našoj školi)


Učenici petih razreda sudjelovali su u izvanrednoj prilici unutar nastavnog programa tehničke kulture, obogaćujući svoje obrazovanje kroz uključivanje u aktivnosti Erasmus+ projekta. Projekt, vođen u suradnji s Udrugom Sindikat biciklista, ponudio je učenicima nezaboravno iskustvo kroz predavanja i praktične vježbe usmjerene na prometnu edukaciju.

U sklopu projekta, u dvorištu škole organiziran je prometno-edukativni park, gdje su učenici imali priliku steći vrijedna znanja i vještine pod budnim okom stručnjaka.



Ema i Zvonimir, suradnici Udruge Sindikat biciklista, pružili su dragocjenu podršku učenicima, poučavajući ih o važnim aspektima sigurnosti u prometu. Kroz interaktivne radionice, učenici su savladali korištenje kacige, prepoznavanje ručnih signala, razumijevanje prometnih znakova te tehnike manevriranja kroz raskrižja i prilaze. Ova praktična znanja pružaju im ne samo samopouzdanje u vožnji, već i osnovnu vještinu održavanja bicikla.

Uz podršku svojih učiteljica, Sofije Manestar i Tanje Horvat, učenici su uspješno prošli biciklistički trening na poligonu. Njihova motivacija i angažman rezultirali su usvajanjem ključnih vještina koje će im koristiti u svakodnevnom sigurnom bicikliranju.

Ovaj projekt nije samo pružio učenicima priliku za praktično učenje, već je također potaknuo svijest o važnosti prometne sigurnosti među mladima. Sudjelovanje u ovakvim inicijativama ne samo što obogaćuje obrazovno iskustvo učenika, već i promiče vrijednosti odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu.






13 views0 comments
bottom of page