top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Učenici OŠ Odra posjetili Auto Rimac: inspiracija za buduće poduzetnike i zagovornike održivosti

Piše: Timon Kelemen, 7.b

Zainteresirani učenici 7. i 8. razreda posjetili su u četvrtak, 15.2. tvornicu automobila Auto Rimac.



Učenici sedmih i osmih razreda Osnovne škole Odra nedavno su imali priliku posjetiti tvrtku Auto Rimac, domaćeg proizvođača električnih automobila i tehnološkog lidera u području električne mobilnosti. Posjet je bio organiziran s ciljem upoznavanja učenika s primjerom uspješnog poduzetnika te poticanja njihovog interesa za STEM područje, energetsku samoodrživost i razmišljanje o budućim karijerama.


Voditeljica učeničke grupe srdačno je dočekala učenike te govorila o stvaranju kompanije koja je postala sinonim za inovaciju i visoku tehnologiju. Kroz inspirativno vođenje, istaknula je važnost upornosti, kreativnosti i strasti u ostvarivanju poslovnih ciljeva te primjerom Mate Rimca potaknula učenike da slijede svoje snove i vjeruju u svoje ideje.


Učenici su imali priliku vidjeti najnovije tehnološke inovacije u području električne mobilnosti. Kroz interaktivno vođenje učenici su dobili uvid u proces razvoja električnih vozila te su se upoznali s konceptima energetske učinkovitosti i ekološke održivosti.



Osim toga, učenici su imali priliku postavljati pitanja iz različitih STEM područja te o njihovom radu i karijeri. Ova interakcija potaknula je učenike da razmišljaju o širokom spektru mogućnosti koje im pruža STEM obrazovanje te ih potaknula na daljnje istraživanje i usavršavanje u ovim područjima.





Kroz posjet Auto Rimcu, učenici su dobili, ne samo uvid u svijet visoke tehnologije i poduzetništva, već su i potaknuti na razmišljanje o važnosti održivosti u današnjem svijetu te o mogućnostima koje im pruža STEM obrazovanje.

Nadamo se da će ova iskustva potaknuti učenike na daljnje istraživanje i razvoj njihovih vještina te ih inspirirati da postanu budući lideri u svojim zajednicama i zagovornici održivog razvoja.



FOTOGALERIJA:



61 views0 comments
bottom of page