top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Učenici prvih razreda OŠ Odra otkrili čuda Botaničkog vrta

Piše: Timon Kelemen, 7.b


Učenici prvih razreda Osnovne škole Odra nedavno su imali priliku zaviriti u čarobni svijet biljaka u Botaničkom vrtu Biološkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Zagrebu. U pratnji svojih učiteljica, uputili su se na nezaboravno putovanje kroz ovaj miran i rascvjetani kutak grada, gdje su ih stručno vodstvo osoblja vrta i studenti Biološkog odsjeka PMF-a uputili u brojne zanimljivosti i posebnosti biljnog svijeta.


1.c

Pod stručnim vodstvom, učenici su imali priliku istražiti bogatstvo biljnog svijeta, upijajući svaku informaciju kao spužva. Kroz šetnju vrtom, upoznali su se s raznovrsnim biljnim vrstama te su saznali o njihovim specifičnostima i važnosti za ekosustav. No, posjeta nije bila samo prilika za učenje, već i za promišljanje o važnosti zaštite biljnog svijeta u kontekstu promjena klime.

U razgovoru s vodičem, učenici su se dotakli teme zaštite biljaka te načina na koje možemo doprinijeti očuvanju biljnog svijeta dok se klima sve više mijenja. Kroz interaktivne rasprave, djeca su stekla svijest o važnosti očuvanja biljnog svijeta te su razvila razumijevanje za ekološke probleme s kojima se suvremeni svijet suočava.


Ovaj posjet Botaničkom vrtu uvelike je obogatio znanje učenika, ali i potaknuo njihovu znatiželju te ljubav prema prirodi. Upoznavanje s biljnim svijetom u tako inspirativnom okruženju kao što je Botanički vrt, ostavilo je dubok i trajan dojam na mlade istraživače, potičući ih da budu aktivni promatrači i zaštitnici prirode.


Bilo je ovo edukativno iskustvo, kao i prilika za stvaranje trajnih veza između učenika, prirode i znanja, naglašavajući važnost interakcije između obrazovanja i okoliša u procesu učenja.


FOTOGALERIJA



73 views0 comments
bottom of page