top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Učenici škole s ponosom predstavljaju: svježa salata iz školskog vrta

Piše: Tonka Jurkin, 8.c


Učenici OŠ Odra su s ponosom pokazali plodove svoga rada iz školskog vrta – sočne, svježe i zdrave salate! Kroz napore, od sadnje do berbe, ovi mladi vrtlari pokazali su predanost i brigu prema održivom uzgoju hrane i zdravom načinu života.


Ovaj inovativni projekt, koji je nadahnut idejom o ekološki osviještenoj prehrani u školama, omogućio je učenicima da se povežu s prirodom, nauče o procesu uzgoja hrane te razviju svijest o važnosti pravilne prehrane. Kroz praktično iskustvo, učenici su svakodnevno pratili rast i razvoj svojih biljaka, zalijevali ih i brinuli se o njima s ljubavlju.


Jedan od najuzbudljivijih trenutaka bio je trenutak berbe kada su učenici sa ponosom ubrali prve plodove svoga rada. Svježa zelena salata, puna vitamina i hranjivih tvari, postala je neizostavan dio jelovnika u školskoj kuhinji.


Osim što su imali priliku uživati u plodovima svoga rada, učenici su također dobili priliku podijeliti svoje iskustvo iskustvo s prijateljima o uzgoju bilja, važnosti konzumiranja svježeg voća i povrća te o koristima održive poljoprivrede.


Ovaj projekt nije samo o uzgoju hrane, već i o razvijanju vrijednosti poput timskog rada, odgovornosti i brige za okoliš. Učenici su pokazali da su spremni preuzeti inicijativu i doprinijeti stvaranju zdravije i održivije budućnosti.


Kroz integraciju ovakvih projekata u školski kurikulum, OŠ Odra nastavlja poticati svoje učenike na aktivno sudjelovanje u kreiranju pozitivnih promjena u svojoj zajednici i šire. Salata iz školskog vrta nije samo obrok – ona je simbol suradnje, održivosti i zdravog života koji ovi mladi ljudi promiču sa strašću i entuzijazmom.


16 views0 comments
bottom of page