top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Županijska smotra LiDraNo

Piše: Lana Papić, 7.a

U ponedjeljak, 26. veljače 2024. godine, Gradsko satiričko kazalište Kerempuh postalo je središte kreativnosti i talenta mladih pisaca, novinara i dramskih umjetnika. Naime, upravo je tamo otvorena 33. smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba.


OTVORENJE SMOTRE LIDRANO 2024., Gradsko satiričko kazalište Kerempuh

Ovaj događaj nije samo prilika za promociju mladih talenata, već je i platforma za razmjenu ideja i iskustava između učenika, mentora i profesora. Okupljeni su imali priliku uživati u raznolikosti radova koji su obuhvaćali širok spektar tema i žanrova.


No, nije se tu zaustavila potpora mladim kreativcima. Već sljedećeg dana, 27. veljače, u Osnovnoj školi Antuna Gustava Matoša organizirani su okrugli stolovi posvećeni literarnom, novinarskom i radijskom stvaralaštvu učenika osnovnih škola Grada Zagreba. Na tim okruglim stolovima raspravljalo se o trenutnom stanju i perspektivama razvoja ove vrste umjetničkog izražavanja među mladima.


Posebno važan dio događanja bila je selekcija najboljih radova koji su predloženi za Državnu smotru. To je prilika koja ne samo što pruža priznanje talentiranim mladim autorima, već im omogućuje i širu vidljivost te mogućnost usavršavanja i daljnjeg razvoja njihovih vještina.


Jedna od škola koja se istaknula na ovogodišnjem događanju bila je i naša škola, čiji je ponosni predstavnik bila Lana Papić, učenica 7.a razreda. Lana je svojim novinarskim radom pod nazivom "Učenici predstavili dvanaest zemalja i njihovih jezika" pokazala iznimno znanje, kreativnost i angažiranost. Njena mentorica, učiteljica Ivana Kujundžić, također je zaslužila pohvale za svoj doprinos u razvoju Laninih novinarskih vještina.


Ovo je samo jedan od primjera kako se trud i talent mladih mogu prepoznati i podržati kroz organizaciju poput Smotre literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika. Nadamo se da će ovakvi događaji nastaviti poticati buduće generacije kreativnih i angažiranih pojedinaca te pridonijeti bogatstvu kulturnog i umjetničkog života u našem gradu i šire.

11 views0 comments
bottom of page