top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

160 godina škole u Odri

Updated: Feb 3, 2020

Piše: Viktor Vukšić


Malo škola u Zagrebu može se pohvaliti ovako velikom brojkom- 160 godina. U 160 godina škola je promijenila tri zgrade kroz koje je prošlo na tisuće učenika. Danas se OŠ Odra može pohvaliti izvanrednim rezultatima učenika i njihovih učitelja iz raznih područja. Mnogo je talenata prošlo kroz "ruke" naše škole, a mnogo ih je još neotkrivenih. Naši sportaši imaju mnogo utakmica u nogama, bezbroj šahovskih poteza te iskustva u raznim natjecanjima u znanju. Danas, više nego ikada prije, učenici mogu birati razne izvannastavne i izvanškolske aktivnosti. Sve to čini našu školu ljepšom, ugodnijom i posebnijom.



Goste su na ulazu dočekali zmaj i princeza i poželjeli im dobrodošlicu.



Gosti su imali priliku vidjeti prekrasnu izložbu fotografija, učeničkih radova, imenika, dnevnika, nastavnih pomagala, medalja i sl. kroz povijest.



U prošlost su nas nakratko vratili i učenici obučeni u školske uniforme iz 19.st. Pozdravljali su goste i uručivali im prigodne personalizirane darove.


Brojni uzvanici uveličali su našu svečanost. Prostor DVD-a u Hrašću bio je pun pozitivne energije, osmijeha i sreće. Svi gosti su se mogli fotografirati, a naši učenici bi im izradili fotografiju u prekrasnom personaliziranom okviru. Također, ostavljali su svoje dojmove u "knjigu" dojmova na tabletima.


Ravnatelj je pozdravio sve goste i poželio im lijep provod uz program koji su vrijedni učenici i njihovi učenici pripremali. Također, gradonačelnik Milan Bandić i njegovi najbliži suradnici pridružili su se našem slavlju.



Kroz predstavu "Škola nekad i danas" učenici su prikazali kako je izgledao dan jednog dječaka (učenika) sredinom prošlog stoljeća, a kako izgleda danas. Kroz predstavu se kritički razmišljalo o promjenama koje su se dogodile u društvu, o međuljudskim odnosima i vrijednostima koje su postojale, a vremenom izblijedjele. Vrlo dinamična predstava, u kojoj se izmjenjuju gluma, ples i pjesma, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Nasmijala nas je, ali i ostavila prostor za razmišljanje.



Svoj prostor dobile su i male mažoretkinje, navijačice, ritmička grupa viših razreda te KUD Mladost.



Kao šećer na kraju došetali su se prekrasni modeli u recikliranim haljinama i osunčali tmurni kišni dan.


Nagradili smo i učenike koji su svojim trudom ostvarili izvanredan rezultat u brojnim natjecanjima.


Veseli smo što smo što smo uspjeli dočarati bogatstvo i ljepotu turopoljskog kraja od povijesti do sadašnjosti i na dostojanstven način obilježiti ovako veliku obljetnicu.


50 views0 comments
bottom of page