top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Božićni sajam

Updated: Feb 3, 2020

Piše: Zrinka Drobnjak


Blagdan Božića Osnovna škola Odra ove je godine obilježila sajmom. Namjera da se u obilježavanje Božića uključe svi, od učitelja, roditelja, prijatelja do ostalih članova lokalne zajednice, pokazala se vrlo dobrom idejom, čemu su svjedočili dječji osmjesi i duh zajedništva kojim je sve odisalo.


Školsko dvorište, blagovaonica i hol  postali su pretijesni za velik broj posjetitelja koji su htjeli biti dio naše božićne priče. Prigodna blagdanska glazba odzvanjala je našom školom pojačavajući ugođaj Božića, dok su se mirisi kolača, toplih napitaka te slastica, koje su pripremili roditelji, bake i djedovi, širili posvuda. Prekrasne rukotvorine, kao i gastronomske delicije prodane su vrlo brzo. Učenici su se svim silama trudili prodati što više proizvoda i skupiti što više novca jer sve ide u zajedničku blagajnu za zajednički cilj- klimatizirati učionice kako bi naši učenici imali što ugodniji boravak u njima.


Veliki trud pokazali su i naši sedmaši organizirajući slatki gastronomski paviljon u dvorišnoj sjenici pa su tako pravili palačinke, a u ponudi su bili i kolači i sok. Sve je prodano vrlo brzo, a novčići spremljeni na sigurno.

Dosjetili su se naši sedmaši kako bi mogli fotografirati goste, a cijena fotofrafije je bila gotovo simbolična. Vrlo spretno su fotografiju stavili u prekrasni digitalni okvir i evo uspomene. Svaka čast!

Nastojat ćemo ponoviti ovo lijepo iskustvo, možda u nekom drugom obliku, s nekim drugim aktivnostima, ali svakako istim entuzijazmom, vođeni dječjim idejama i željama.




18 views0 comments
bottom of page