top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Europski dan jezika

Ove smo godine odlučili glasno obilježiti Europski dan jezika pa smo od prvog dana škole krenuli s pripremama za proslavu! Cilj nam je bio ukazati na važnost učenja stranih jezika i znanja o njima. Osmislili smo i proveli školski projekt u kojem su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda, učenici 3. b razreda s pjesmom, razrednici i učitelji predmetne nastave. Da, veći dio škole postala je višejezična Europa u malom!



Pripremali smo se tako da je svaki razred dobio europski jezik koji je trebao istražiti i javno predstaviti na školskoj proslavi 26. rujna. Pripreme su trajale puna tri tjedna.

A onda je došao 26. rujna i proslava Europskog dana jezika…

Školska aula oživjela je prigodnim plakatima, a svaki je razred javno predstavio rezultate istraživanja:

- razredni jezični štand (s pripremljenim materijalima o jeziku i govornom području, slikama poznatih govornika i raznim ukrasima)

- jednostavna jela pripremljena prema odabranim receptima iz nacionalnih kuhinja

- igre i kvizovi


Učenici 3.b razreda i njihova učiteljica Marija Luter

Program proslave započeo je u 12 sati, a vodili su ga sami učenici škole. Brojni posjetitelji – učenici, učitelji i gosti iz Erasmus škola – pratili su naš bogat programa koji se sastojao od pozdravne riječi voditelja Lucije Pinturić i Nicolasa Šimića, izvedbe višejezične pjesme učenika 3. b razreda pod mentorstvom učiteljice Marije Luter, poruka na stranim jezicima, izložbe 12 razrednih jezičnih štandova, različitih aktivnosti na jezičnim štandovima, aktivnosti oslikavanja majica u duhu zadanog jezika, modne revije razrednih jezičnih majica te izbora i nagrađivanja triju najljepših razrednih jezičnih majica s modne revije prema sudu stručnog žirija.

Veliko hvala svim roditeljima, djedovima i bakama koji su nas svojom marljivom pripremom specijaliteta podržali u ovoj lijepoj priči. Veliko hvala djeci i učiteljima koji su svojim velikim radom i angažmanom omogućili obilježavanju Europskoga dana jezika 2023.!


Dubravka Vuleša, učiteljica njemačkog jezika





1 view0 comments
bottom of page