top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

#generacija

Updated: Feb 3, 2020

Piše: Chiara Agreš


U utorak, 26. veljače, učenici šestih, sedmih i osmih razreda imali su priliku gledati predstavu u školi pod nazivom #generacija koju izvode glumci Teatra Tirena. Ovo nije prvi put da škola organizira predstave koje svojom tematikom pogađaju u srž problema današnje mladeži.

Predstava #generacija bavi se utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Nove generacije gotovo od rođenja imaju pristup internetu i virtualnom svijetu – normalno je voditi svojevrstan paralelni život na društvenim mrežama. #generacija promatra stvarnost u kojoj je ljudska interakcija uživo sve rjeđa.

Kroz priču pratimo Iskru, djevojku koja većinu vremena provodi online. Postavlja se pitanje kako svijet bezbrojnih opcija u kojem smo sve manje u dodiru sa fizičkom stvarnošću utječe na pojedinca i kako se u tom svijetu nositi s emocijama.

Predstava #generacija prikazuje sliku tinejdžerskih problema, a osmišljena je tako da potakne mlade ljude na promišljanje i artikuliranje problema te da traže odgovore na životna pitanja.



6 views0 comments
bottom of page