top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Godinu čitanja obilježili smo volonterskom akcijom

Piše: Luna Šiptar Herceg, 7.a


Godinu čitanja učenici i učitelji Osnovne škole Odra obilježili su nizom različitih aktivnosti, od kojih je najvažnija bila akcija Čitamo starijima i nemoćnima u kojoj su djeca čitala štićenicima doma Kuća svetog Franje u Odri. Kako bi podsjetili na važnost i ljepotu čitanja te svojim znanjima i vještinama uljepšali svakodnevicu umirovljenika, učenici volonteri čitali su antologijske stihove Matoša, Cesarića, Jesenjina, Rilkea, Tadijanovića i pjevali na hrvatskom, engleskom, njemačkom i ruskom jeziku, plesali, svirali, pisali poruke i izrađivali origami srca.




Zbog epidemiološke situacije volonterska akcija nije se mogla provesti u živom susretu sa štićenicima doma, nego online. Bez obzira na to, učenici su im barem nakratko uljepšali svakodnevicu i podsjetili ih na snagu pisane riječi, a oni su bili dirnuti jer su ih stihovi vratili u mladost. Na lijepim trenutcima zahvalili su učenicima slatkim božićnim darovima.

Ova volonterska akcija održana je u sklopu slobodne aktivnosti „Pokreni se, promijeni se“, koju vodi profesorica Tanja Horvat. Osim toga, učenici su Godinu čitanja obilježili i snimanjem video najava za najdražu pročitanu knjigu, čitanjem najdražih pjesama, predstavljanjem omiljenih knjiga te dramatiziranjem lektirnih naslova koje su učenici snimili kao didaktičke materijale za potrebe nastave na daljinu.




8 views0 comments
bottom of page