top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Kako koronavirus mijenja moj život

Piše: Martina Papić


Svi dobro znamo i svi smo već dobro upoznati s virusom koji je promijenio cijeli svijet. Riječ je o koronavirusu koji se pojavio nedavno. O njemu govore svi ljudi, svi mediji i svaki dan dolaze novosti o tom opasnom virusu.


Zatvorili su se vrtići, škole, tvornice, otkazano je sve gdje može biti veća skupina ljudi. Da bi se uspjeli zaštiti, uvedena su pravila koja svi dobro poznajemo i za koje vas svi mole da ih poštujete, ako ne za sebe, bar za druge.

Kada bih govorila kako je koronavirus promijenio moj život, imala bih prvi i najbolji odgovor. Koronavirus već mi je promijenio život, a vjerujem da je i vama. Naviknuli smo se družiti s prijateljima, odlaziti u školu, ići prijateljima na rođendane, na zabave i sl. No, zbog novih uvjeta to više nije moguće. Sada smo svi u svojim domovima, školu pohađamo preko tableta, laptopa, mobitela i televizora, zabranjena su druženja s većim brojem ljudi, sve je zatvoreno, osim prodavaonica koje su nam potrebne za život. Naučili smo neke nove termine, poput „socijalne distance“ ili „lokalne transmisije“.



Meni je koronavirus djetinjstvo pretvorio u dosadu. Ne mogu se družiti s prijateljima, odlaziti u kupovinu, moramo paziti na pravilan razmak prilikom susreta s nekom osobom, nije preporučljivo rukovati se, grliti ili ljubiti. Sve izgleda kao film u kojem netko upravlja nama i vodi naš život. Vjerujem da će se ova situacija smiriti i da će sve ovo proći. Samo održavajte svoju higijenu, ne idite u kontakt s bolesnom osobom, čuvajte sebe i druge i ono najbitnije- ostanite doma.

9 views0 comments
bottom of page