top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Književni susret s Dubravkom Jelačićem - Bužimskim

Updated: Mar 6, 2020

Piše: Leona Fučkala


U okviru Mjeseca hrvatske knjige uputili smo se u Društvo hrvatskih književnika kako bismo se na Maloj tribini družili s autorom priča o Martinu. Sportski život Letećeg Martina, Balkanska mafija i Martin protiv CIA-e i KGB-a njegovi su romani za djecu.

Lijevo: Hrvoje Kovačević. Desno: Dubravko Jelačić Bužimski

Dana 24.10.2019. U „Društvu hrvatskih književnika“ susreli smo se s književnikom Dubravkom Jelačićem-Bužimskim. Učenici šestih, sedmih i osmih razreda prisustvovali su susretu u pratnji profesorice Petre Rašperger i naše knjižničarke Julije Dujić.

U 9 sati započela je naša književna avantura. Svi zajedno uputili smo se u centar grada Zagreba kao bi započeli naše druženje s gospodinom Jelačićem-Bužimskim.

Dočekao nas je poznati dječji književnik Hrvoje Kovačević koji je ujedno voditelj Male tribine, odnosno organizator književnih susreta za učenike.

Učenici su bili vrlo zainteresirani i postavljali pitanja, a on nam je on sa zadovoljstvom odgovarao.

Saznali smo da je završio gimnaziju, da je jedno vrijeme živio u Senju i da je završio Pravni fakultet, ali se ipak odlučio na pisanje knjiga. Spomenuo nam je neka svoja dijela npr. „Sportski život letećeg Martina“, „Balkanska mafija“, „Martin protiv CIA-e i KGB-a“, … Neka njegova djela izvode se i na pozornici u obliku predstave.

Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati u razgovoru s poznatim hrvatskim književnikom. Nakon susreta imali smo slobodnog vremena po gradu nakon čega smo krenuli natrag u školu.



46 views0 comments
bottom of page