top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Međuškolski književni kviz

Updated: Feb 3, 2020

Piše: Viktor Vukšić


U svibnju naša je škola ugostila učenike OŠ Kajzerica i OŠ Ivana Mažuranića kako bi sudjelovale na međuškolskom književnom kvizu “Poljubit ću je uskoro, možda“.


Već nekoliko godina knjižničarka sa svojim kolegicama iz drugih škola organizira međuškolski književni kviz. Ove godine bila je mnogima omiljena knjiga Šime Storića „Poljubit ću je uskoro, možda“, a natjecali su se učenici 6. i 7. razreda.



Taj dan, našom školom vladalo je veliko uzbuđenje, svi su se nadali da naša škola može pobijediti. Nakon nastave, 6. i 7. razredi su se uputili u prizemlje i tamo su pomogli sve pripremiti. Kada su sve pripremili na vrata su došli gosti, a to su bili učenici drugih osnovnih škola u pratnji svojih knjižničarki, profesorice pa čak i ravnateljice. Vjerujem da smo ih dobro ugostili jer smo ih odmah nakon upoznavanja odveli u školsku blagovaonicu na ručak. Nakon što smo „napunili baterije“, mogli smo započeti s kvizom.



Prvo je naša knjižničarka Julija pozdravila goste i poželjela im dobrodošlicu i dobru zabavu, a potom su nam naši voditelji Nina Bulić i Viktor Vukšić predstavili koncept kviza. Učenici su bili uzbuđeni i željni pobjede.

Našoj ekipi je išlo jako dobro, ali ni konkurencija nije popuštala. Bilo je napeto do samog kraja. Uvijek su pobjednika dijelili sitni bodovi da pobjede. Natjecanje je dotaknulo i sam vrh kada je došao na red online krug, koje je, kako sam mogao primijetiti, bilo i najzanimljivije. Do samog kraja natjecanja je bilo vrlo neizvjesno, no pobjedu su odnijeli ipak domaćini- naši učenici: Olja Galić (6.a), Martina Cvetić (6.a), Karla Križanić (7.a), Anđela Mahin (7.a) i Ema Pavlaković (7.b).

Učenici OŠ Ivana Mažuranića

Nakon kviza podijelile su se nagrade i zahvalnice za sudjelovanje. Imali smo još i kratko druženje u knjižnici do dolaska autobusa. Veselimo se ovakvim susretima i ubuduće.




85 views0 comments
bottom of page