top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Plitvice na dlanu

Pišu: Leonarda Šoštarec i Nika Mužar, 6.a


18. listopada 2022. okupili smo se ispred škole kako bismo išli na terensku nastavu na Plitvička jezera. Kada je autobus stigao, uzbuđenje je raslo jer smo jedva čekali doći ondje. Za većinu nas ovo je bio prvi posjet ovom Nacionalnom parku. Znali smo da ćemo se sjajno provesti. Pa krenimo redom.


Učenici 6.r. na Plitvičkim jezerima

Nakon otprilike dva sata stigli smo na Plitvička jezera. S nama u pratnji išle su učiteljice Tanja Horvat, Tena Đuračić, Marija Đuračić i Ivana Šimović, a vodičica se zvala Milena. Nasreću, vrijeme nas je poslužilo - bilo je sunčano, ni previše hladno ni previše toplo. U turističkom autobusu vodičica nam je objašnjavala zanimljivosti o mjestima koja smo prolazili. U jednom trenutku autobus nas je ostavio na mjestu odakle smo dalje nastavili pješke. Učiteljice su nam podijelile karte i fotografirale nas kod velikog medvjeda koji je simbol Plitvičkih jezera. Vodičica nam je još jednom objasnila gdje ćemo sve ići i što ćemo razgledavati te koja ćemo sve jezera posjetiti.


Plitvička jezera

Krenuli smo razgledavati slapove hodajući po drvenoj stazi. Bilo je nevjerojatno hodati tako blizu kristalno čistoj vodi i netaknutoj prirodi. Jesen je pokazala svoje najljepše ruho koje se ondje moglo vidjeti.

Došli smo do najvećeg slapa gdje smo se svi okupili i fotografirali. Hodali smo po stazi, razgledavali i fotografirali slapove. Niti jedna fotografija nije mogla prenijeti prekrasnu sliku koja nas je okruživala. Imali smo nešto slobodnog vremena kako bismo sami razgledali prekrasnu prirodu umotanu u jesen.

Plitvička jezera

Po dolasku turističkog broda, odveo nas je preko jezera gdje smo u obližnjem restoranu ručali. Trebalo je napuniti baterije za sve ono što tek slijedi. Zaputili smo se prema šumi gdje smo razgledavali jezera i slapove. Uslijedio je hod šumom sve do mjesta odakle smo krenuli nazad u Zagreb.

O neizostavnom Karlovcu u povratku nam je vodičica ispričala mnoge zanimljivosti. Obično smao prođemo kroz njega na putu za Liku ili more, ali nikada nismo zamišljali da on krije tolike zanimljivosti.

Po dolasku u Odru, roditelji su nas dočekali, a mi se rastali s osmjehom na licu.

28 views0 comments
bottom of page