top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Pokucali smo na Šenoina vrata

Updated: Feb 3, 2020

Piše: Martina Cvetić, 6.a


Ništa nas ne može izmamiti van kao proljeće. Bila je to odlična prilika otići na sjever grada posjetiti Kuću Šenoa na Gupčevoj zvijezdi. Učenici 6.a i 6.b razreda proveli su prekrasno popodne obilazeći ostavštinu velikog Augusta Šenoe.


​Učenici 6.a i 6.b razreda u pratnji profesorice Ivane Kujundžić i knjižničarke Julije Dujić posjetili su Kuću Šenoa 24. svibnja 2019. Učenici su se na satovima Hrvatskog jezika pripremili za posjet, dobili su, a i sami istražili informacije o velikom Augustu Šenoi, njegovoj obitelji, stvaralaštvu.


Gospođa Jamina Reis pokazala je učenicima sobu posvećenu Augustu Šenoi

Kuća Šenoa je i naziv autorskog projekta Jasmine Reis, nasljednice ostavštine obitelji Šenoa koji obuhvaća niz aktivnosti koje su povezane s likom i djelom Augusta Šenoe i svih Šenoa. Posebni dio projekta Kuća Šenoa namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola. Priča gospođe Jasmine, njenog supruga Tonija i gospođe Marijete držali su pažnju svih učenika puna dva sata.


Gospođa Marijeta pokazala je učenicima sobu posvećenu Branku Šenoi



Soba posvećena Augustovoj supruzi, Slavi Šenoa

Neopisiv je osjećaj dotaknuti osobne stvari velikog književnika i njegovih potomaka, slušati priče o starom Zagrebu, svim članovima obitelji Šenoa o tome kako su Velika Gorica i Turopolje nekada bili jako daleko od Zagreba… Domaćini su se potrudili da učenici i profesorice dobiju sve one informacije koje se ne mogu naći ni u literaturi, a ni na bespućima interneta.


Galerija


16 views0 comments
bottom of page