top of page
  • Writer's pictureUredništvo Krijesa

Research, Discuss, Grow: Becoming Citizens – Politics

Piše: Indi Šimleša, 7.b


Dana 2. veljače u Osnovnoj školi Odra u 7. b razredu održala se jedna od raznih aktivnosti u sklopu projekta „Research, Discuss, Grow: BecomingCitizens“ u kojem uz Hrvatsku i našu školu sudjeluju još škole iz Rumunjske, Bugarske i Turske. Ovaj će nam projekt pomoći da bolje razumijemo svijet oko sebe i da u njemu jednoga dana ravnopravno sudjelujemo.



Susreli su se učenici 7.b razreda i lokalni političar Zvonimir Bulić. U skladu s epidemiološkim smjernicama, učenici su u razredu bili s maskicama na licu, a gospodin Bulić bio je s nama putem Zoom aplikacije na računalu.


Kako smo imali rijetku priliku da porazgovaramo s pravim političarem, postavili smo mu razna pitanja na koja su nas oduvijek zanimali odgovori, poput: „Zašto se ljudi odlučuju baviti politikom?“, „Kako to da ste odabrali baš stranku u kojoj ste trenutno?“, „Što Vas najviše smeta u politici?“, „Jeste li zadovoljni svojim utjecajem na zajednicu u kojoj živite?“ i slično. To su bila samo neka od pitanja, a gospodin Bulić spremno je odgovarao na sva koja smo mu postavili.




Za kraj nam je gospodin Bulić poručio da se itekako vrijedi baviti politikom jer je to jedan od najboljih načina na koje možemo pozitivno utjecati na zajednicu u kojoj živimo. Zahvalni smo mu što je izdvojio malo svog dragocjenog vremena i naučio nas nešto novo.


Nakon razgovora smo imali mali domjenak na kojem smo mogli nastaviti razgovarati o temama koje smo načeli s gospodinom Bulićem. Sve u svemu, ovo nam je iskustvo bilo jako zabavno i poučno!

15 views0 comments
bottom of page